7 apr 2023

 

7 april 2023 - Met de vaststelling van het bestemmingsplan Oranjebonnen in 2021 is een eerste stap naar daadwerkelijke uitvoering van de plannen gezet. In afwachting van de uitspraak van de Raad van State over de aangetekende bezwaren op de procedure, zitten wij niet stil. Wat gebeurt er in aanloop naar de daadwerkelijke uitvoering van het project?

Om van een ontwerp naar daadwerkelijke uitvoering te komen, is nadere detaillering van het ontwerp nodig. We starten in de komende periode dan ook met een aantal onderzoeken die hiervoor nodig zijn. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld grondboringen in het veld. Op basis van de uitkomsten van de onderzoeken kan het ontwerp verder worden uitgewerkt. Het uitgewerkte detailplan zullen we toelichten aan geïnteresseerden tijdens een informatiebijeenkomst.

30 hectare extra natuur

In onze vorige nieuwsbrief konden we het goede nieuws delen dat de mogelijkheid is ontstaan om nog eens 30 hectare aan de oorspronkelijke plannen voor de Bonnenpolder toe te voegen. Ook bij de Provincie Zuid-Holland is deze ontwikkeling positief ontvangen: omdat deze extra natuur bijdraagt aan het versterken van de biodiversiteit en terugdringen van stikstof, past het binnen de provinciale plannen voor natuurontwikkeling. Het is ook nog eens extra ruimte die ervoor zorgt dat recreatie in het gebied beter verspreid wordt.

De provincie wil daarom deze nieuwe natuur opnemen in het Natuurnetwerk Nederland. Dat gebeurt via de provinciale omgevingsverordening: ‘Herziening omgevingsbeleid Wonen, Werken en Werelderfgoed’. Deze ligt voor iedereen ter inzage bij provincie Zuid-Holland t/m 20 april 2023.

Om u meer te vertellen over onze plannen voor de inrichting van deze 30 hectare extra natuur, organiseren we op donderdag 25 mei een inloopavond. Daarbij is uiteraard gelegenheid om ook vragen te stellen over de uitwerking van het gehele plan. Hierover ontvangt u binnenkort meer informatie.

Save the date: Excursie Bonnenpolder

Op zaterdag 10 juni organiseren we een excursie in de Bonnenpolder. We nemen u graag mee het gebied in om te laten zien welke plannen we voor ogen hebben. Noteer deze activiteit vast in uw agenda als u hier interesse in heeft. De volledige uitnodiging volgt in een volgende nieuwsbrief.

Bent u benieuwd naar andere gebieden van het Zuid-Hollands Landschap, of wilt u meer weten over het Staelduinse Bos, bekijk dan ook onze andere excursies.

i q d

Deel dit bericht via: